Kosár:
Start: Főoldal > Garázskapu-meghajtás
Garázskapu-meghajtás

Hörmann garázskapu-meghajtások szekcionált- és billenőkapukhoz

Itt az alkalom, hogy megkönnyítsd az életed egy Hörmann garázskapu-meghajtással. Az automatikusan működő garázskaput távirányítóval, kódos- illetve kulcsos kapcsolóval, ujjlenyomat-olvasóval, legújabban pedig okostelefonra telepített applikáció segítségéveé lehet nyitni és zárni. A kapu fajtájától, illetve méretétől függetlenül a Hörmann minden garázskapu számára gyárt meghajtókat. Egyszerű a választás a szekcionált- és billenő garázskapuk esetében: a kapu méretéből és a napi működésszámból a megfelelő hajtómű fejegység kerülhet kiválasztásra, a kapu magasságából pedig a meghajtássín hossza, azaz annak típusa adódik.

A garázskapu-meghajtás szerkezetét könnyűjárású kapuk mozgatásához tervezték, vagyis nem olyan kapukhoz, amelyek kézzel már nem vagy csak nehezen nyithatók és zárhatók. A kapunak mechanikailag hibamentes és annyira súlykiegyenlített állapotban kell lennie, hogy akár kézzel is könnyen működjön.

Meglévő garázskapunk utólagos automatizálása esetén a kapu mechanikus vizsgálatát el kell végeznünk. Emeld meg a kaput kb. egy méter magasra, majd engedd el! A kapunak ebben a helyzetben kell maradnia, és sem lefelé, sem felfelé nem mozdulhat el. Ha mégis elmozdul a kapu valamelyik irányba, fennáll a veszély, hogy a kiegyenlítőrugók / súlyok nincsenek helyesen beállítva vagy meghibásodtak. Ez esetben fokozott elhasználódással és a kapuszerkezet gyakoribb meghibásodásával kell számolni.

 
 
 
 
 
 
 

EcoLift

max. 7 m2 kapufelületig

 
Hörmann EcoLift garazskapu meghajtás
 • max. 7 m2 kapufelületig*
 • max. 2 parkolóhely
 • max. 6 nyitás-zárás / nap
 • futási sebesség kb. 10,5 cm/s
 • húzó- és nyomóerő 500 N
 • csúcsterhelés 500 N
 • 2db RSC 2 (433 MHz) kéziadó
 • 3 év jótállás
 
 
Hörmann távirányítók, kéziadók teljes választéka
 

Hörmann távirányítók

(opcionalis)

 
Modern rádiós rendszer
garázskapu- és udvarikapu-meghajtásokhoz

Garázskapu-meghajtás a Hörmann-tól

A Hörmann garázskapu-meghajtásoknál felhasznált kiváló minőségű, hosszú életű, nagyon erős anyagoknak köszönhetően a kapumeghajtások hosszű időn keresztül megfelelnek a mechanikus igénybevételeknek. Példaszerű mind megjelenés, mind működés és biztonság tekintetében. 

A Hörmann garázskapu-meghajtások kizárólag könnyűjárású lakossági, azaz nem ipari környezetben működő szekcionált- és billenőkapukhoz használhatóak. Kivételt képeznek a SupraMatic HT modellek, melyek nagyobb igénybevételű kapukhoz, ipari környezetben működő, társasházi gyűjtőgarázs-kapuknál is használhatóak. Vedd figyelembe a megadott gyártói adatokat a kapu és a meghajtás kombinációjának vonatkozásában. A maximálisan engedélyezett kapuméretet nem szabad túllépni. A Hörmann által kínált modellek különböző igénybevételre lettek tervezve, így a választás során a parkolóhelyek számát, azaz ezzel összefüggésben felmerülő napi tervezett nyitásszámot is figyelembe kell venni.
Az olyan helyeken sem kell lemondania a kényelmes meghajtásról, ahol nincs kiépített áramhálózat. A ProMatic Akku biztosítja ezt. 

Kiváló minőség

A Hörmann garázskapu-meghajtások kiváló minőségű anyagokból készülnek, nagyon erősek, így hosszú időn keresztül megfelelnek a mechanikus igénybevételnek. Az időjárásálló és hosszú életű anyagoknak köszönhetően a kapumeghajtás működőképessége tartós.

Bevizsgált biztonság

A Hörmann garázskapu-meghajtások optimálisan a Hörmann szekcionált garázskapukra vannak hangolva, melyek a TTZ-irányelvek szerint a TÜV Nord által bevizsgált és a MABISZ által is tanúsított „betörésgátló garázskapuk” (SupraMatic és ProMatic meghajtások esetén.
A Hörmann garázskapu-meghajtások a nyitás és a zárás minden fázisában biztonságosak. Így a kapu azonnal megáll hirtelen fellépő akadályok esetén. Kiegészítő biztonságot nyújt a fénysorompó (opcionális), mely érintkezés nélkül felismeri a személyeket vagy tárgyakat.

Feltolásvédelem

Biztonság szempontjából fontos kiemelni, hogy a Hörmann alapkivitelben szállítja garázskapu-meghajtóihoz a meghajtássínbe integrált automatikus kapureteszelést. A nemkívánatos vendégeknek aligha van esélyük a Hörmann automata kapukkal szemben. Ha a garázskapu zárva van, a feltolás elleni biztosítás automatikusan beugrik a vezetősín ütközőjébe, és azonnal erősen reteszeli azt, így véd a felemelés ellen. A szabadalmaztatott feltolásvédelmi-rendszer pusztán mechanikusan működik, ezért áramszünet estén sem kell aggódnod a váratlan látogatóktól (SupraMatic és ProMatic meghajtások esetén)

Előírás szerinti alkalmazás

A garázskapu-meghajtás kizárólag könnyűjárású szekcionált- és billenőkapukhoz, meghajtástípustól függő, lakossági / nem ipari jellegű vagy ipari környezetbe (pl. mély- és gyűjtőgarázsokhoz) telepíthető. A max. engedélyezett kapuméretet és a max. napi működésszámot nem szabad túllépni.

Nem rendeltetésszerű használat

A meghajtást nem szabad zuhanásgátló nélküli kapukhoz használni.

Jótállási feltételek

A jótállás időtartama A törvényben előírt jótállási időn túlmenően, a vásárlás dátumától számítva a következő jótállási időtartamokat vállaljuk:

 • 5 év a meghajtásmechanikára, a motorra, és a motorvezérlésre

 • 2 év a távvezérlésre, a tartozékokra és az egyedi berendezésekre

Nem érvényesíthető jótállási igény a fogyóeszközökre (pl. biztosítékok, elemek, világító egységek). A jótállás igénybevételével a jótállási időszak nem hosszabbodik meg. Alkatrész szállításokra és utójavításokra vonatkozó jótállási idő 6 hónap, de min. az éppen futó jótállás határideje.

Előfeltételek

A jótállási igény csak a szerződés tárgyát képező termék károsodására vonatkozik. A be- és kiszerelésnek, a megfelelő részek ellenőrzésének ráfordításaira, valamint az elmaradt haszonra és a keletkező károkra a jótállás igény nem érvényesíthető. A jótállási igény igazolására a vásárlást igazoló számla szolgál.

Egyszerű szerelés

A Hörmann meghajtások egyszerűen és gyorsan szerelhetők. A variálható függesztékekkel a vezetősín teljesen egyedileg rögzathető: a meghajtás vagy közvetlenül a födémhez. vagy közvetlenül a Hörmann szekcionált kapuk erősített összekötőprofiljára szerelhető (3000 mm-es kapuszélességig).

A szerelés biztonsági utasításai

A garázs födémszerkezetének olyannak kell lennie, hogy a meghajtás biztonságos rögzíthetősége szavatolható legyen.Túl magas vagy túl könnyű födém esetén a meghajtást külön tartószerkezethez kell rögzíteni.

Teljesítés

A jótállás időtartama alatt az igazolhatóan anyag- vagy gyártási hibára visszavezethető hibákra felelősséget vállalunk. Kötelezzük magunkat, hogy választásunk szerint a hibás terméket hibátlanra cseréljük, megjavítjuk vagy értékcsökkenéssel cseréljük.
Az alábbiak által okozott károkra nem terjed ki a jótállás érvényessége:

 • szakszerűtlen beépítés és csatlakoztatás

 • szakszerűtlen üzembe helyezés és működtetés

 • külső befolyások, mint tűz, víz, abnormális környezeti hatások

 • balesetből, leesésből, ütközésből eredő mechanikai sérülések

 • gondatlanságból vagy szándékosan elkövetett rongálás

 • normális elhasználódás vagy a karbantartás hiánya

 • nem szakképzett személy általi javítás

 • idegen gyártótól származó alkatrészek használata

 • a típustábla eltávolítása vagy felismerhetetlenné tétele

Ellenőrzés és karbantartás

A garázskapu-meghajtás karbantartásmentes. A saját biztonságod érdekében azonban ajánlott, a kapuszerkezetet a gyártói adatok alapján szakemberrel ellenőriztetni.
Vizsgálatot vagy szükséges javítást csak szakképzett személy végezhet. Ennek érdekében fordulj ügyfélszolgálatunkhoz. Egy szemrevételezéssel történő ellenőrzést az üzemeltető is elvégezhet.

Opcionális kiegészítők

Az összes elektromos kiegészítő max. 500 mA-rel terhelheti a hajtást.
Adott körülmények között a következő kiegészítők használhatók:

 • külső rádiós vevőegység

 • külső impulzus nyomógomb (pl. kulcsos kapcsoló)

 • külső kód- és transzponder kapcsoló

 • egyutas fénysorompó

 • figyelmeztető lámpa

 • UAP1 univerzális adapterpanel

 • szükségakku

 • további kiegészítők külön ajánlatra