Kosár:
Start: Főoldal > Távirányító
Távirányító

Hörmann távirányítók – a mobil rádiós kiegészítők 

Hörmann távirányítót keresel? Itt éppen a legjobb helyen jársz, hiszen cégünk a Hörmann kéziadók teljes választékát kínálja.
 

A német Hörmann cég ez elmúlt évtizedekben a távirányítás terén is újabb és újabb technikai újdonságokkal rukkolt elő. Éppen emiatt távirányítós modelljei közül mára sokféle (433 MHz, 40,685 MHz; 868,3 MHz; 868 MHz BiSecur) típus választható.Egytől-egyig olyasfajta komfortérzetet nyújtanak, melyet, ha kipróbálunk, nehezen mondunk le róla.

 

40,685 MHz távadók

1999. után gyártott meghajtásokhoz

 
Hörmann 40,685 MHz távirányítók
 • Rendszer kivezetése: 2003.
 • Jelenleg is megvásárolható

868 MHz távadók

2003. után gyártott meghajtásokhoz

 
Hörmann 868 MHz távirányítók
 • Rendszer kivezetése: 2012.
 • Jelenleg is megvásárolható

BiSecur távadók

2003. után gyártott meghajtásokhoz

 
Hörmann Bisecur kéziadók
 • Új BiSecur rádiós rendszer
 • 868 MHz kompatibilis
Hörmann távirányító tartozékok
 

Távirányító tartozékok

(opcionalis)

 
Kéziadó-tartók, elemek
RSC2 távirányító EcoStar, EcoLift meghajtásokhoz
 

RSC2 kéziadó

433 MHz

 
Új design
EcoStar, EcoLift, Liftronic és ProLift meghajtásokhoz

Hörmann rádiós rendszer garázs- és udvarikapu-meghajtásokhoz

Mára a manuálisan nyitható kapuk, felesleges macerát és gondot jelentenek, továbbá az autónkat sem szeretjük járó motoorral hátrahagyni a kapu előtt mindaddig amíg a kapu nyitásával bajlódunk. Ilyen esetekre gondolt a Hörmann, amikor megalkotta mobil rádiós, vezeték nélküli távirányítóit. A Hörmann távadók segítségével autóban ülve, éppen olyan kényelmesen kezelheted az udvari- vagy garázskaput, mint otthon a televíziót. Tetszőlegesen eldönthető, hogy a kéziadót az autóban, illetve kulcscsomódra fűzve magadnál tartod.
 

Nemes egyszerűség

A német cégre jellemző módon, 2 jelentős dologra fókuszáltak: egyszerűség és praktikusság. Korábban, ennek köszönhetően alkották meg azt az elképzelést, hogy a különböző frekvenciájú távirányítókat a gombok színével differenciálták egymástól.
 

 • 868 MHz BiSecur (legújabb)

 • 868,3 MHz = kék gombok (2003. március- 2012. augusztus)

 • 40,685 MHz = szürke gombok (1998- 2003)

 • 26,975 MHz = zöld gombok (1998 előtti)
   

Hörmann BiSecur - A jövőbemutató technológia

Mindannyiunk számára az egyik legmeghatározóbb dolog, a biztonság. A Hörmann- nak pedig az, hogy ezt maximálisan biztosítsa ügyfeleinek. Az összes Hörmann rádiós rendszer megfelel a német, valamint az európai szabványoknak és irányelveknek, a felhasználók és a környezet biztonsága érdekében. A Hörmann emiatt dolgozta ki a BiSecur esetében, a rádiósjel titkosításának egy egészen új fajtáját, amely olyan biztonságos, mint az online bankolás.

A technika megbízhatóságát a bochumi Ruhr Egyetem titkosítási területen dolgozó szakértői fejlesztették ki. Európa egyik legnagyobb adatbiztonsági központjában, a Horst Kurz intézet IT biztonsági professzora, Dr. Paar professzor, egy rövidebb interjú keretein belül, összefoglalóan felvázolja ennek a rendszernek a megbízhatóságát. Kutatásaik során megállapították, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható termékek nagymértékben megbízhatatlanok. Paar professzor szerint, „a meglévő rendszereknek vannak gyenge pontjai”. Ennek érdekében a Hörmannal együtt kidolgoztak egy olyan újfajta biztonsági rendszert, amely kriptográfiai célból, valódi „State of the art” feltörhetetlen biztonságtechnológiával van megáldva. A BiSecur egyik fontos központi eleme, az úgynevezett AES 128 titkosítási algoritmus, amely az egyik legszélesebb körben elterjedt titkosítási eljárás. Világszerte ilyesfajta módszerrel élnek az online bankolásnál, illetve más érzékenyebb biztonsági alkalmazás során, sőt még katonai területen is. Ennek az algoritmusnak köszönhetően tudják biztonságosan működtetni a kapuk nyitását és zárását.

Paar professzor állítása szerint, az AES- algoritmus feltörésére nincs semmilyen lehetőség. Még, ha a betörő kulcsokkal is próbálkozik, az AES- 128 esetében (ahogy a nevéből is ered), kettő a 128 hatványon számú lehetőséget kéne próbálnia, ami olyan sokáig tartana, mint a Föld élettartama. Tehát gyakorlatilag feltörhetetlen. Ezt a fajta eszközt az állami szervektől kezdve, mindenki elismeri és alkalmazza, ahogy azt a Hörmann is.